Implantat

Vi har specialutbildning i implantatDet går att ersätta nästan alla förlorade tänder med implantat. Implantatbehandlingar har väldigt god prognos och de flesta kan räkna med att implantatet sitter kvar livet ut.

Vi på TandHälsan har specialiserat oss på implantatbehandlingar och utför hela implantatbehandlingen själva, både implantatoperationerna och implantatprotetiken. Vi använder endast implantat från schweiziska ITI Straumann, som är marknadsledare på området. Detta för att få ett säkert, estetiskt och förutsägbart resultat med bästa prognos.

Fixturer (implantat)

Implantatet kallas ibland för fixtur och är framställt av grundämnet titan. Titan accepteras av kroppen och växer samman med benvävnaden (käkbenet).

Fixturen fäster man i käkbenet med en mindre operation. På fixturen fäster man sedan en läkdistans (en liten skyddstapp) som håller undan tandköttet så att man efter tre till sex månader kan skruva av läkdistansen och fästa en konstgjord tand på fixturen. Moderna tandersättningar i keramik ser helt naturliga ut.

Operationen

Inför operationen brukar en del vara oroliga. Man kan då få ett lugnande medel. Operationen utförs under lokalbedövning och den tar vanligtvis mellan en och två timmar.

Dagarna efter operationen blir man öm i området och man kan även få en svullnad och ett blåmärke. Ändå upplevs efterbesvären oftast lindrigare än vad patienterna har föreställt sig. Receptfria värktabletter tas vid behov.

Man ska inte gå till jobbet samma dag, och anstränga kroppen så lite som möjligt de närmsta dagarna.

Adress

TandHälsan Olsson & Skeppar
Kamrergatan 8
211 56 Malmö

Se karta

karta

Team Olsson

Tel: 040-674 56 60
Mobil: 0733-367 167

Maila oss på:

Team Skeppar

Tel: 040-611 30 05
Mobil: 0707-173 662

Maila oss på:

Medlemmar i

Medlem av Sveriges Tandläkarförbund

Vi är medlem av Privattandläkarna